Töltött tojás régi családi étel, anyósom sokszor készítette, és mivel nálunk a házi friss tojás adott, örömmel csinálom én is.
Hozzávalók:
keményre főzőtt tojás
majonéz
mustár
tejföl
só
A keményre főzőtt tojásokat megpucolom és hosszában kettévágom. A tojások sárgáját és fehérjéjét külön teszem. A kikapargatott sárgájukat összkeverem sok majonézzel és tejföllel és egy kevéske mustárral. Ha nem elég sós, akkor utánsózom kicsit. Én most tettem bele szárított metélőhagymát is, de ez abszolult ki is maradhat. Jó krémesre kikevertem a hozzávalókat, és egyesével kanállal kis halmokban visszatöltöttem a fehérjébe. Tetejükre tehetünk egy egy kiskanál tejfölt is. Vékonyan kiolajozott tepsiben tettem, majd 200 fokon 15 percig sütöttem. Sajtos kiflivel tálaltam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése