2012. január 9., hétfő

Kekszes gesztenyegolyó

Egyik kollégám minden reggel azzal  kezdte a napot, hogy a munkahelyi büfében megevett egy gesztenyegolyót, és mindeközben megnézte a reggeli szárnyashajót a Dunán. Az Ő névnapjára készült előszőr ez a gesztenyegolyó. Vagyis nem, csak a második adag. Az első adagot minőségellenőrzés közben egyszerűen megette az uram.

Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg porcukor
12 dkg margarin
mazsola
magozott meggybefőtt
tortabevonó
rum

A  cukrot 10 dkg margarinnal habosra  keverünk, majd beletesszük a  rumba áztatott mazsolát és meggyet végül a kekszet és gesztenyemasszát is. Jó alaposan összekeverjük, és kis időre hűtőbe tesszük. A tortabevonót 2 dkg vajjal felolvasszuk. A masszából golyókat formázunk és megmártjuk őket a csokiban, sütőpapírra helyezzük őket  és hagyjuk megszilárdulni a mázat.

0 megjegyzés: