Egyik kollégám minden reggel azzal kezdte a napot, hogy a munkahelyi büfében megevett egy gesztenyegolyót, és mindeközben megnézte a reggeli szárnyashajót a Dunán. Az Ő névnapjára készült előszőr ez a gesztenyegolyó. Vagyis nem, csak a második adag. Az első adagot minőségellenőrzés közben egyszerűen megette az uram.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg porcukor
12 dkg margarin
mazsola
magozott meggybefőtt
tortabevonó
rum
A cukrot 10 dkg margarinnal habosra keverünk, majd beletesszük a rumba áztatott mazsolát és meggyet végül a kekszet és gesztenyemasszát is. Jó alaposan összekeverjük, és kis időre hűtőbe tesszük. A tortabevonót 2 dkg vajjal felolvasszuk. A masszából golyókat formázunk és megmártjuk őket a csokiban, sütőpapírra helyezzük őket és hagyjuk megszilárdulni a mázat.
2012. január 9., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése