2012. január 6., péntek

Sajtos kifli


Igazi joker kelt tészta. Finom sajttal töltve, legyen az trappista vagy füstölt sajt, finom virsilvel töltve, de házi ribizli lekvárral is készült már és minden változat nagyon finom!
Ahoz képest,  hogy kelt tészta gyorsan elkészül. Nekem hozzákezdés után fél órával  már a sütőben is van és ott 15 perc alatt készre sül!
Eredeti recept: Limara Tatu kifli

Hozzávalók:
0,5 kg finomliszt
2,5 dkg élesztő
7 dkg margarin
2,5 dl tej
cukor

Töltelék:
virsli, trappista sajt, füstölt mozzarella sajt, dzsemek, stb.

Tetejére:
tojás
szezámmag, reszelt sajt, stb.

Elkészítés:
A langyos tejbe beleteszünk 1 kk cukrot és felfutattjuk benne az élesztőt. Közben egy tálban a lisztet, a sót, a margarint jól összemorzsoljuk, majd hozzákeverjük a felfutatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd kicsit pihentetjük. 
A nyújtódeszkát belisztezzük és a tésztát egy nagy kör alakban kb. fél centis vastagságúra nyújtjuk. 16 cikkelyre felszeleteljük, mint egy pizzát. A külső szélébe tesszük a tölteléket majd feltekerjük, mint egy kiflit. Nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral és erre tesszük a feltekert kifliket. Picit kelni hagyjuk (kb. 10-15 perc) majd tojással megkenjük őket, és megszórjuk pl. szezámmaggal. 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Édes és sós töltelékkel is nagyon finom, puha péksütemény.

sajtos kifli

0 megjegyzés: