2012. július 19., csütörtök

Trüffel csokitorta

A világ legegyszerűbb és legfinomabb csokitortája :) Tejszínes étcsokoládés krémje abbahagyhatatlan. Óvatosan, mert egy kóstolás és nem marad a torátba! :)
Eredeti recept: trüffel torta

Hozzávalók:
A torta tésztájához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1 ek cukrozatlan kakaópor

krémhez:
0,5 l  növényi tejszín (hullala, hoplá márkák)
2 tábla étcsokoládé (boci ét)

díszítéshez:
tortadara, reszelt csokoládé, meggy, stb...

Elkészítés:

Érdemes a tortát előző este előkészíteni, mert az összeállításakor hidegnek kell lennie mind a krémnek, mind a tésztának is.
Hat tojásból kakaós piskótát készítünk. A krémhez kb. 2 dl tejszínt közepes lábasba teszünk és beletördeljük a két tábla étcsokoládét, amit felolvasztunk benne, és hozzátesszük a maradék 3dl tejszínt is és egyneművé keverjük. Forralni nem kell! Betesszük a hűtőbe és jól lehűtjük. Ha sima habteszínből készítjük és nem növényiből a biztonság kedvéért tegyünk bele egy csomag habfixálót mielőtt felverjük a krémet, hogy ne essen össze később sem. Növényi tejszín felhasználásakor erre nincs szükségünk.
Mikor a krém is jól lehűlt és a piskóta is kihűlt akkor összeállítjuk a tortát. A piskótát ügyességünk szerint kettő vagy három részre vágjuk, a krémet pedig gépi habverővel 1-2 perc alatt habosra kikeverjük. Összeállitjuk a tortát, a díszítést pedig ki-ki fantáziája szerint teheti meg.

1 megjegyzés:

jj135969 írta...

Szuper recept, tényleg elronthatatlan és nagyon egyszerű! Köszi a receptet! :)