2012. július 5., csütörtök

Saslik/rablóhús


Kell róla bármit is mondanom? Mindenki ismeri, és szerintem mindenki szereti :)



Hozzávalók:

csirkemellfilé
paradicsom
bacon szalonna
hagyma
cukkini
paprika
+ ami még van otthon és rá lehet húzni a nyársra 
só, bors

Körethez:
újburgonya
só, babérlevél

Nem írok mennyiségeket, mert itt úgysem az a lényeg. 
Az újrkumplikat héjában felrakom főzni a sóval és néhány babérlevéllel. Nem főzöm teljesen puhára, hiszen utána úgyis  mennek még a sütőbe is.
A csirkemelleket közepes kockákra vágom olajozom és fűszerezem. A paradicsomot, hagymát is negyedelem, nyolcadolom, a cukkinit felkarikázom. Kis fapálcikákat veszek elő és szépen sorban, az alapanyagokat folyamatosan váltakozva felszúrom. 
Ha elkészült a krumpli akkor megpucolom és ha már nagyobbak felezem, negyedelem őket és egy közepes tepsiben, amit kissé kiolajoztam teszem őket. Jól megsózom. A tepsi peremére szépen sorban ráteszem a saslikokat. 220 fokon megsütöm őket, mikor a tetejük megpirult akkor óvatosan valamennyit megfordítom, hogy az alja is szépen átsüljön és színt kapjon. Ha ez kész akkor leszedem a tepsiről a saslikokat és a burgonyára még ráteszem a legmagasabb hővökon a grill funkcióját a sütőnek. Ropogósra pirulnak a krumplik is :) Tejfölt fele mennyiségű majonézzel jól kikeverek teszek hozzá metélőhagymát is, ez lesz az isteni mártogatós hozzá. Amíg van addig esszük!

0 megjegyzés: