Igazi menzás, édesen gejl izvilág! Csak saját felelősségre :)
Eredeti recept: Latsia
Hozzávalók:
40dkg széles metélt/rövid metélt (ki hogyan szereti, ki mit kap a boltban épp)
2 ek napraforgó olaj
6 ek búzadara
ízlés szerint porcukor és sárgabarack lekvár
A tésztát szokás szerint kifőzzük és leszűrjük. Egy serpenyőben 2 ek olajat megmelegítünk és erre rátesszük a 6 ek búzadarát. Sűrű kevergetés mellett szép világosbarnára pirítjuk. Elég lassan kezd pirulni, de ezután gyorsan színt kap, óvatosan és türelemmel álljunk felette és kavargassuk. Amint eléri a szép világosbarna színt 2,5 dl vízet tegyünk hozzá (nekem ez volt 3dl is, láttam hogy elbírja a kicsivel több vizet is), és kavarjuk össze a sistergő búzadarával. Keverjük össze a tésztával. Porcukorral és sárgabarack lekvárral tálaljuk. Pofonegyszerű, édes étel.
2012. június 12., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése