2012. június 12., kedd

Gesztenyés krémes

Abszolúte telitalálat, sütés nélküli édesség. Még az is szereti aki a gesztenyepürét egyébként meg nem enné :)) És elsőre úgy néz ki, mint az eredeti recept képjén!
Eredeti recept: Tücsökbogár

Hozzávalók:

1. réteghez:
2 csomag gesztenyepüré
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg margarin
5 ek tej
5 ek rum

2. réteghez:
2 csomag főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 tk vanília aroma

3. réteghez:
2 dl növényi alapú tejszín (hullala, hopplá márka)
kakaópor

legelőször a pudingot főzzük meg a 2 csomag pudingporból és a 6 dl tejből, hogy addig is hűlhessen míg a sütemény "tésztáját" elkészítjük.
Egy keverőtálban kézzel gyorsan összegyúrom a hozzávalókat a sütemény alapjához (1. réteg), ha nem akar összeállni akkor pici tejjel segíthetünk ezen. Egy kb. 25x30cm jénai tálba teszem és kézzel egyenletesen eligazgatom benne a tésztát.
A margarint a cukorral habosra keverem és már kihűlt pudingot kanalanként hozzáadom és elkeverem. Minden egyes kanál pudingot óvatosan egyesével keverjük bele a margarinba, vigyázva hogy a margarin habos állagát mindvégig megtartsuk. Ha azt látjuk, hogy a margarin olvadni kezd még hűlnie kell a pudingunknak! Ha a szép habos sárga krém elkészült egy hablapát segítségével rákenjük a gesztenyés masszára.
Ezután a jó előre behűtött (vagy a fagyasztóban gyorsan lehűtött) tejszínhabot felverjük és rásimítjuk a sárga krém tetejére. Fontos, hogy növényi alapú tejszínt használjunk. Ha sima habtejszínnel készítjük mindenképpen tegyünk bele 1 csomag habfixáló port, ellenkező esetben a tejszínhabunk gyorsan összeesik és eláztatja a süteményünket.
A kész süteményt kakaóporral megszitáljuk, vagy csokoládét is reszelhetünk rá. Hűtőbe tesszük és 1-2 órán belül már fogyasztható is. 
Hosszabb volt leírni a receptet, mint megcsinálni :)

0 megjegyzés: