Itt Máltán nagyon jó kis mexikói élemiszersarkok vannak a nagyobb szupermarketekben, ahol sokféle tortilla lapot lehet kapni. Innen jött az ötlet, hogy készítsünk tortillát, magyarosan máltai alapanyagokból :)
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
kevés étolaj
fehérbors
fokhagymagranulátum
só
Saláta:
Előre elkészített salátakeverék (én olyat találtam itt, amiben vannak különböző tépett salátalevelek, reszelt sárgarépa, kaliforniai papirkaszeletek)
Paradicsom
Öntet:
1 kis doboz natúr joghurt
1 evőkanál majonéz
jó sok fokhagymagranulátum
Tortillalapok
Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk a csirkemellet, és kevés olajon serpenyőbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymafűszerrel megszórjuk. Lesütjük zsírjára, kevés vízben rövid ideig pároljuk, majd újra pirítjuk. Ezzel a husi el is készült.
Az öntethez a joghurtot a majonézzel és a fokhagymagranulátummal kikeverjük, és ez is ekészült.
A tortilla lapokat egy nagy lapos tányéron egyesével kb. 20 másodpercre betesszük a mikróba, hogy átmelegedjenek, és ne törjenek olyan könnyedén. Kivéve megtöltjük őket: kb. két kanál husi, egy marék saláta, egy negyed paradicsom és két evőkanál öntettel. Feltekerjük őket és már fogyasztható is!
Ugye milyen egyszerű? :)
Ételváltozat: Tortillába töltés helyett, készíthetünk tortilla tálat is (a gyros tálhoz hasonlatosan). Sült krumplival és jó sok öntettel tállaljuk a husit. Ez is igazán finom és tényleg gyorsan elkészül!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése