Az uram kollégáinak készült csapatépítőre ez a sütemény. Sokan azt hitték cukrászdából van, pedig dehogy! Nem túl gyorsan, de viszonylag egyszerű lépésekből elkészíthető nagyon mutatós sütemény, amely annyira finom, mint amennyire jól néz ki! Eredeti recept: Andi konyhája - amerikai krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás sárgája
20dkg cukor
11 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaó
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
8 evőkanál cukor
7 tojásfehérje
2 csomag főzős vaniliás pudingpor
A tejszínhabhoz:
4 dl Hullala tejszín (vagy habtejszín, de ekkor tegyünk bele habfixálót)
étcsokoládé
Elkészítem a tésztát, melyhez nem használok tojásfehérjét, csak a tojások sárgáját. Nagyon finom lesz így a sütemény tésztája is. (mehet a harc a süti széleiért :).
A tojások sárgáját szép világosra keverem a cukorral, vízzel, olajjal. Majd hozzákeverem a sütőporos, kakaóporos lisztet. A 34*24 cm-es tepsit kivajazom, kilisztezem, és ebbe teszem bele az elkészült masszát. 180 fokon 20 percig sütöm.
Amíg sül a tészta addig megfőzzöm a krémet. A tejből és a két pudingporból megfőzzöm a pudingot. Jó sűrű lesz! A tojásfehérjékből és cukorból pedig jó kemény habot verek. A forró pudingba szép óvatos laza mozdulatokkal belekeverem a habot. Egyneművé keverem néhány mozdulattal és máris mehet a forró piskótára. Szépen eligazítjuk a tepsiben a krémet és már mehet is vissza tovább sülni újabb 15 percre.
Amikor letelt az idő, kivesszük és teljesen kihűtjük a süteményt. Ha még melegen tennénk rá a tejszínhabot, nem maradna szép kemény a hab, ezért fontos, hogy csak teljesen kihült krémre tegyük a felvert tejszínhabot, majd néhány mozdulattal elsimítjuk. (A tejszínhabunk akkor lesz szép magas és levegős, ha előtte legalább néhány órát a hűtőszekrényben tároltuk.) Az étcsokodét kislyukú reszelőn ráreszeljük a tetejére. Hűtőbe tesszük, állni hagyjuk néhány órát, majd vizezett késsel szeletelhetjük.
Ez a szelet a nagy kapcsos tepsimben készült, másfélszeres mennyiségű hozzávalókból.
1 megjegyzés:
Nagyon finom lett! És nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű az egész. Természetesen ez is nagy sikert aratott. Én még extráztam azzal, hogy tortaformába raktam és igen csak guszta lett úgy is, és a szeletelése se okozott gondot :)
Megjegyzés küldése