1 kg zöldborsó
2dl tej
2 dl tejföl
2 ek liszt
só, cukor izlés szerint
Régen nem nagyon készítettem főzelékeket, de manapság szeretem, ha kisfiam is velünk együtt tud enni finom és nekivaló ételeket. Így egyre gyakrabban kerül főzelék a vacsoraasztalra. Ma a zöldborsó volt a soros.
A mirelit zöldborsót feltettem főzni annyi vízben, ami éppen ellepte és megsóztam. Mikorra a borsók megfőttek, addigra tejben és tejfölben kikevertem kis kézi habverővel a lisztet. A fazékból a borsó és a főzőlé kb. felét belezuttyantottam a turmixgépbe és gyorsan leturmixoltam, majd vissza az egész a fazékba. Ehhez kevertem hozzá a tejfeles tejes habarást. Felforraltam, enyhén cukroztam és már kész is volt!
A turmixolástól necsak kevesebb liszt kell bele, hiszen ez is sűríti, de sokkal szebb világoszöld színe is lett a főzeléknek.
1 megjegyzés:
Ennyire krémes és finom még sohasem lett a zöldborsófőzelékem! Köszönöm a receptet! :)
Megjegyzés küldése