Hozzávalók:
400 g mirelit eper
2 dl tejszín
1 csomag Aranka krémpor
0,75 l - 1l tej
Ezt a gyümölcslevest nagyon sokszor ettük a kollégákkal a PWC menzáján. Tökéletes gyors és finom! Egyszer aztán megtámadtunk a kolléganőkkel a főszakácsot, hogy árulja el a receptet. Nagyon kedves volt, és elárulta a titkot :)
A tejszínt, kevés tejjel és a krémporral elkeverjük kézi habverővel. Beletesszük a gyümölcsöt és a levét, amit esetlegesen engedett, akár a gyümölcs felét le is turmixolhatjuk. A végén tejjel olyan mértékben hígitjuk, ahogyan szeretjük. Lehet sűrűbb így egész krémes levest kapunk. Tetejére mehet tejszínhab, szeletelt mandula, stb.
Ezt a levest nagyon sokféle gyümölcsből készíthetjük, barack, alma, málna, körte, stb.
2011. november 29., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése