Egy egyszerű és gyors vacsora a rántott trappista sajt.
A burgonyát serpenyőben bő olajban megsütjük, majd ebbe a forró olajba gyorsan kisütjük a ránott sajtokat is. Egy serpenyő, egy olaj, egy melegítés :)
Amíg sül a krumpli előkészítjük a sajtokat. A hűtőben tartott jó hideg fél trappista sajtot kb 0,75 cm-re felvágjuk, a két szélét eltesszük, azt nem használjuk most fel. Lisztbe forgatjuk a sajtszeleteket, majd tojásba, végül a darált zsemlemorzsa következik.
A rántott sajt titka a forró olaj és a hideg sajt találkozása. Így hamarabb megsül, mint eszébe jutna kifolynia a bundából. Gyorsan megsütjük néhány perc alatt mindkét oldalát, és már kész is. Sült krumplival és kompóttal, tartár mártással tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése