2011. december 30., péntek

Diós almás süti

Volt itthon egy kis darált dióm, de más alapanyag csak nagyon kevés, így született ez a tipikusan "mi van itthon" sütemény.
Nagyon szeretem ezt az eredetileg  Lajos Mari lepényreceptet, ennek is ez lett az alapja: Szilvás lepény Latsiánál

Hozzávalók:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5  tojás
15 dkg liszt
15 dkg darált dió
3 nagy alma
1 kk szódabikarbóna (csak azért, mert nem volt itthon sütőpor, de a kettő majdnem ugyanaz)
porcukor, fahéj

A tojások sárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, darált diót. Külön felverjük a tojásfehérjéket, majd laza mozdulatokkal belekeverjük a diós masszába. A 29 cm-es piteformát kikenjük kis margarinnal, megszórjuk liszttel, majd erre tesszük az elkészült tésztát. A  három nagy almát megpucoljuk nagy darabokra vágjuk, fahéjas porcukorban megforgatjuk. Szépen rárakosgatjuk a tészára (belenyomkodni nem kell, a sütőben majd szépen átöleli a tészta). A 180 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Laza, könnyű gyümölcsös diós sütemény :)



0 megjegyzés: