Hozzávalók:
12,5 dkg ráma
12,5 dkg cukor
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vaníliás aroma
12.5 dkg zabpehely (spar saját márkás aprószemű zabpelyhet használok)
15 dkg liszt
0,5 teáskanál sütőpor
10 dkg étcsokoládé (1 tábla boci étcsokoládé)
Elkészítés:
A csokoládét felvágom apró kockákra.
A rámát, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverem, ehhez jön a tojás, az aroma. Végül hozzákeverem a sütőporos liszttel összekevert zabpelyhet. Jól formázható masszát kapok.
Pici golyókat formálok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom őket. Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 15 percig sütöm. Akkor kell kivenni, amikor a széle pont elkezd aranybarna lenni.
Hagyom kihűlni a tepsiben, kicsit még puha, de amint kihűl, megkeményedik! :)
A rámát, a vaníliás cukrot és a cukrot habosra keverem, ehhez jön a tojás, az aroma. Végül hozzákeverem a sütőporos liszttel összekevert zabpelyhet. Jól formázható masszát kapok.
Pici golyókat formálok, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodom őket. Előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 15 percig sütöm. Akkor kell kivenni, amikor a széle pont elkezd aranybarna lenni.
Hagyom kihűlni a tepsiben, kicsit még puha, de amint kihűl, megkeményedik! :)
Csokis zabpelyhes keksz
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése