Kell róla bármit is mondanom? Mindenki ismeri, és szerintem mindenki szereti :)
Hozzávalók:
csirkemellfilé
paradicsom
bacon szalonna
hagyma
cukkini
paprika
+ ami még van otthon és rá lehet húzni a nyársra
só, bors
Körethez:
újburgonya
só, babérlevél
Nem írok mennyiségeket, mert itt úgysem az a lényeg.
Az újrkumplikat héjában felrakom főzni a sóval és néhány babérlevéllel. Nem főzöm teljesen puhára, hiszen utána úgyis mennek még a sütőbe is.
A csirkemelleket közepes kockákra vágom olajozom és fűszerezem. A paradicsomot, hagymát is negyedelem, nyolcadolom, a cukkinit felkarikázom. Kis fapálcikákat veszek elő és szépen sorban, az alapanyagokat folyamatosan váltakozva felszúrom.
Ha elkészült a krumpli akkor megpucolom és ha már nagyobbak felezem, negyedelem őket és egy közepes tepsiben, amit kissé kiolajoztam teszem őket. Jól megsózom. A tepsi peremére szépen sorban ráteszem a saslikokat. 220 fokon megsütöm őket, mikor a tetejük megpirult akkor óvatosan valamennyit megfordítom, hogy az alja is szépen átsüljön és színt kapjon. Ha ez kész akkor leszedem a tepsiről a saslikokat és a burgonyára még ráteszem a legmagasabb hővökon a grill funkcióját a sütőnek. Ropogósra pirulnak a krumplik is :) Tejfölt fele mennyiségű majonézzel jól kikeverek teszek hozzá metélőhagymát is, ez lesz az isteni mártogatós hozzá. Amíg van addig esszük!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése