2011. november 29., kedd

Aszalt gyömölcsös gönygyölt hús

Hozzávalók:

csirkemell
asztalt szilva
aszalt sárgabarack
só, bors, fűszerkeverék izlés szerint
szeletetl bacon szalonna

Gyümölcsös, de mégis téli ételt szerettem volna készíteni, így született ez az igazán finom, krémesen gyümölcsös husi az esti vacsoraasztalra.

A csirkemelleket hosszában kettévágtam, egyenként kiklopfoltam és fúszereztem. Sokszor csak sót és fehérborsot használok, de most magyaros fűszerkeverékkel szortam meg őket. Hosszában asztalt szilvával vagy aszalt sárgabarackkal, vagy vegyesen megtöltöttem őket feltekertem és baconszallonnával még áttekertem őket. Ezután serpenyőben hirtelen megsütöttem minden oldalukat, majd felöntöttem egy pohár vízzel és letakartam alufoliával. Az a tapasztalatom és jobban is szeretjük, ha a husikat kicsit vizben pároljuk és nem csak sütjük finomabbak és omlósabbak lesznek. Mikor a víz elpárolgott még megpirítottam minden oldalukat és kész is voltak.

Sült krumplival, tartárral és savanyúsággal tálaltam. A család együntetű véleménye szerint a barackos változat volt a finomabb :)

Később elkészítettem a receptet asztalt fügével is az uram kérésére :) Nagyon finom lett ez a változat is, és igazán különleges! Egy dologra figyeljünk, ha fügével készítjük. A füge csumáját mindenképp vágjuk ki felhasználás előtt :)

0 megjegyzés: